Grums IK

Referat: Årjängs IF - Grums IK

Första seriematchen denna säsong. Dagen bjöd på underbart fotbollsväder på en inte lika så underbar fotbollsplan. Den var ganska ojämn, sandig på vissa håll och bjöd kanske inte riktigt in till skönspel. Men förutsättningarna var lika för båda lagen.
Planen dålig, underbart varmt fotbollsväder och bollen var rund.

Domare och vi ledare var lite konfunderade på vad som gällde med de nya reglerna som satts inför denna säsong och vi kom väl överens om att vissa regler kändes som ett tillbakasteg i utvecklingen. Således bestämde vi ledare och domare tillsammans hur vi skulle genomföra matchen och det blev bra.

Årjäng var som vi redan sedan tidigare visste ett bolltekninskt skickligt lag och det var inget snack om var dessa poäng som matchen handlade om skulle gå. Årjäng är helt enkelt ett bättre lag än oss. Men vilja kan slå klass, men denna dag fanns tyvärr inte riktigt viljan heller.

Grums höll stången duktigt de första 10 minuterna i första av tre perioder. Ja, nya regler och matcherna spelas 3x25min. Efter dessa 10 minuter hade vi det jobbigt och pressades tillbaka i stort sett hela 1:a och 2:a perioden. Inför 3:e perioden pratade vi en hel del och gjorde en helt okej period, men matchen var redan vunnen av Årjäng som kanske hade slagit av lite på takten.

Periodsiffrorna skrevs till 2-0, 4-0 och 0-0.

Bara att ta nya tag i nästa match. Årjäng är bra, men vi visade lite för mycket respekt för dem redan på förhand. Fick intrycket av grabbarna att de redan förlorat innan matchen var igång. Och visst spelar fotbollsskicklighet en viss roll i slutresultatet... Men det gör inställnnigen oxå och den var inte på topp. Det gjordes försök till pepp och taggning, men det är jättesvårt att vända en inställning.